PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : محاسبه ی فرکانس رزونانس



morteza_rk
09-01-2013, 12:59
سلام

دارم فرکانس یه مدارو اندازه می گیرم. البته با avr ، اما مثل اینکه یه جای کارم می لنگه.

توی پروتیوس فرکانس متری که ساختم درست کار می کنه (برنامه ی avr) حالا در عمل توی مدار زیر فرکانس باید حدود 503292.121 هرتز باشه که همون فرکانس رزونانس مدار هست که از رابطه ی زیر بدست میاد. (عکس رو پیوست کردم)

ولی وقتیکه با فرکانس متری که ساختم فرکانس مدارو اندازه می گیرم مقدارش 51 کیلو هرتز هست! تقریبا 10 برابر کمتره. چرا آخه؟

از دوستان می خوام که در تحلیل این مدار همکاری کنن. من کلا درس مدارم ضعیفه! می خوام با PSpice هم شبیه سازی کنم. (اگه چیزی ازش یادم باشه! آخرین بار سال 86 کار کردم.)

AnonyJavad
09-01-2013, 13:26
سلام،
شما این مدارو از کجا آوردی؟ شکل موج خروجی قراره چی باشه ،مربعی، دندان اره ای یا ...سینوسی؟
آیا با دیتاشیت آی سی تطبیق دادید که فرکانس توی محدوده ی کار آی سی هست یا نه؟

morteza_rk
09-01-2013, 14:34
مدارش خیلی معروفه. توی کل اینترنت هست. قلب مدارهای اسیلاتوره. خروجی هم باید مربعی باشه.

morteza_rk
09-01-2013, 14:58
من این مدارو توی PSpice ترسیم کردم. ولی موقع تحلیل خطا می گیرم. فکر می کنم برای اینکه بتونم شکل موج خروجی رو ببینم باید از تحلیل گذرا یا همون transient استفاده کنم.

از دوستان کسی هست که بتونه کمک کنه؟ اگه اسیلوسکوپ دارید و امکانش هست این مدارو ببندید و شکل موج فرکانس خروجی رو مشاهده و اندازه گیری کنید.

AnonyJavad
09-01-2013, 15:08
مدارش خیلی معروفه. توی کل اینترنت هست. قلب مدارهای اسیلاتوره. خروجی هم باید مربعی باشه.

قلب مدارهای این مدلی که فک کنم با 555 درست بشه ،همشون یک مقایسه گر دارن که با شارژ و دشارژ خازن ها در ورودی مقایسه گر،در خروجی یک موج مربعی ایجاد می کنن، که بعد میشه با قرار دادن فیلتر شکل های دیگه هم ازش در آورد.
شما از مدارهای typicall داخل این لینک استفاده کن ، اونایی که توی اینترنت هست بعضیاش سر کاریه:
You can see links before reply
برای این فرکانس 500khz باید با احتیاط عمل کرد، چون ماکزیمم فرکانسی که میشه از این آی سی گرفت حدود 1Mhz هست.
باید مقاومت متغییر بذارید از فرکانس کم شروع کنید به اندازه گیری ، احتمالا از یک فرکانس به بالا مدار ناپایدار میشه و فرکانس درست در خروجی ظاهر نمیشه، مثلا از به 100khz بالا... بعدش باید مقدار خازن و مقاومت ها رو تغییر بدید ، به روش آزمون و خطا.
اون چیزی که در سبیه سازی نشون میده ممکنه خیلی با واقعیت فرق کنه.

morteza_rk
09-01-2013, 17:16
مهندس جان ممنون از لطفتت. ولی هدف من چیز دیگست که با این LM311 محقق میشه. فرکانس های 555 اصلا اصلا به کار من نمیاد.

فعلا من می خوام تحلیل این مدارو یاد بگیرم و استفاده از PSpice. توی پست قبلی هم یادم رفته بود که فایل PSpice رو ضمیمه کنم. الان ضمیمه کردم.

sigma-mx
09-01-2013, 17:44
سلام دادا مرتضی . خوبی
من این مدار رو 2-3 سال پیش ساختم و ازش عالی جواب گرفتم . تمام lc متر های تو نت با همین اسیلاتور کار میکنن . فرمولش هم همینه و تا اونجایی که یادمه با این مقادیر سلف و خازن باید تو رنج همون 503 کیلو باشه . حتما فرکانس مترت مشکل داره . من اتفاقا خیلی با این مدار ور رفتم ، بهمین خاطر مقدارش یادم مونده .
منم اون موقع دنبال تحلیلش گشتم ، ولی هیچکس اینو اثبات نکرده بود و همه گفته بودند این یه اسیلاتور معروفه !! بهرحال مثل اینکه فقط این سلف و خازن سمت چپی کل ماجراست ! مقادیر باید تا حد ممکن دقیق باشند . یه مدار دیگه هم داره که از مقایسه گر داخلی میکرو ( pic ) استفاده کرده . اینم بگم که دقت این مدار تو رنج سلف 100 نانو تا 3-4 میلی هانری و همچنین خازن 1 پیکو تا 1 میکرو فاراد بسیار خوبه .

morteza_rk
09-01-2013, 17:49
خیلی عجیبه دادا. من تو تحلیلش موندم. آخه چطور با یه ولتاژ dc مدار نوسان می کنه؟

فرکانس مترمو با یه فرکانس دیگه تست می کنم.

AnonyJavad
09-01-2013, 19:28
خیلی عجیبه دادا. من تو تحلیلش موندم. آخه چطور با یه ولتاژ dc مدار نوسان می کنه؟

فرکانس مترمو با یه فرکانس دیگه تست می کنم.

توی مدار های عملی DC که شامل سلف و خازن هستن LC، خروجی مدار می تونه به صورت نمایی میرا تغییر کنه یا ترکیبی از سینوسی و نمایی میرا...حالا اگه بیایم یک فیدبک از خروجی LM311 ،به ورودی سینوسی میرا اضافه کنیم، از میرا شدنش جلوگیری کردیم ، فیدبک مثل دوپینگ می مونه که همین طور انرژی به مدار سینوسی در حال مرگ تزریق می کنه،در نتیجه مدار تا آخر سینوسی می مونه.
برای تحلیل spice چون نصب ندارم برنامه رو نمی تونم کمک کنم.

اول فکر کردم می خوای باهاش مدار تولید پالس مربعی درست کنی.

علاوه بر اون مدارهای که گفتن با PIC درست شده ، این PDF هم توضیحات و مدارش کامل به نظر میرسه:
You can see links before reply calhost%2FE%3A%2Fsearch%2Fconference%2F12%2F2006Fu ll1056.pdf&index=conference_papers&space=129746797203605791716676178&type=application%2Fpdf&charset=
موفق باشی

zakariya moradi
10-01-2013, 13:11
سلام
والا وقتم بسیار محدوده .آدرس و کد پستی رو ایمل کنید بهم برای ارسال اسکوپ .

morteza_rk
10-01-2013, 13:25
با تشکر از دوست عزیزم جناب آقای مرادی.

مشکلم حل شد. ایراد از طراحی فرکانس مترم بود. (ممنون سعید جان)

جواد جان اون فایل رو هم دانلود کردم. بسیار بسیار عالی بود.