PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : Hm-TR 915



t.o.e
20-03-2011, 04:19
سلام:
من چند روز پیش دو تا ماژول hm-tr 915 گرفتم و امروز رفتم از طریق نرم افزارش اطلاعاتشونو خوندم و برام یه سوالی پیش اومده:
فرکانس یکیشون:904.5Mhz
فرکانس اون یکی:901.52Mhz

بعدش اینکه تو دیتاشیت یه خازن smd زرد رنگ سمت چپ ماژول هست ولی تو ماژول من برداشتند یه الکترولیتی 10uf گذاشتند.
از جوان الکترونیک هم خریدم!
بعد اینکه مقدار PA level و RX BANDWIDTH و Frequency deviation رو برای 915Mhz و بادریت 19200 چه مقادیری بزارم؟

چرا؟

مگه اینا 915Mhz نیستند؟پس چرا اینطوری نشون میده و بیشتر از این دو مقدار هم نمیگیرن.
اگر کسی میدونه ممنون میشم جوابمو بده.

t.o.e
20-03-2011, 21:04
سلام:
دوستان توجه کنند برای config کردن این نوع ماژول ها حتما از دیتاشیت پیروی کنید.
متاسفانه توی چند تا سایت ایرانی که خوندم دیدم همشون اشتباه گفتند..config میشه ها..ولی اگر طبق دیتاشیت عمل کنید...موقع config چراغ سبز روشن هست و دو نوع نرم افزار هست یکی نصبی است و یکی دیگه که اکثرا با اون تنظیمات رو انجام میدن نیاز به نصب نداره.
من اون نصبی رو جواب گرفتم..و خودش جای پورت داره و وقتی شما پورتتون رو مشخص می کنید و گزینه Read رو می زنید اطلاعات ماژولتون رو میخونه.
اینم نرم افزاری که نصبی هست.
__________________________________________________ __________________________________________

اصلاح میکنم.تو دیتاشیت راجع به پایه enable توضیحی گفته و تو شماتیک به جایی وصل نکرده...من بدون وصل و با وصلش ماژول رو config کردم...و اون یکی نرم افزاری که اولش چینی میاد بالا و setup نیاز نداره تو سیستم هایی کار میکنه که پورت کام دارند....منظورم پشت case. تو سیستم هایی که به صورت IDCت و اگر از سه پایه TX-RX-GND استفاده کنید....کار نخواهد کرد.من از هر دوتاش جواب گرفتم...و اونی که مال خود سایت هست و نیاز به نصب نداره
استفاده کنید.چون تو عمل با هم خیلی فرق دارند.به طور عملی هر دو تاش رو تست گرفتم و به این خاطر میگم.

rfbook
26-03-2011, 13:24
سلام

در رابطه با مشكلي كه گفتين وجود داره :


من دوتا میکرو AVR رو با codevision قسمت usart فعال کردم و وقتی با سیم TXیکیشونو به RX اون یکی وصل کردم دیتا رو دریافت کردم.بعدش اومدم از طریق بیسیم با ماژولی که گفتم این کار رو بکنم و تمام مشخصات ماژول ها رو عین هم کردم. ولی جواب نگرفتم.فرستنده میکرو رو به گیرنده یکی از ماژول ها و طرف دیگه...فرستنده ماژول رو به گیرنده میکرو وصل کردم و تو فرستند قرمز و تو گیرنده سبز چشمک میزد و وقتی تغذیه فرستند رو قطع می کنم ، گیرنده چشمک نمیزنه. ولی عبارتی روی lcd نمیاد.از طرفی وقتی DTX رو بهTX میکرو و DRX رو به RX میکرو میزنم هیچ چشمکی نمیزنن.
اگر وقت دارین راهنمایی کنید که چی کار کنم.با بیسیک آشنایی ندارم و متوجه نمیشم.با اینکه مطالب چت متنی دو طرفه رو خوندم باز هم متوجه نشدم.

1-آنتن هاي HMTR را كه وصل كردين ؟ چون بدون آنتن جواب نميده
2- پايه ENABLE هر دو ماژول را توسط يكي از پين هاي ميكرو 1 كنيد .
3- پايه هاي config هر 2 ماژول را زمين كنيد .
4- در هر 2 طرف پايه هاي DTX , DRX را به ميكرو متصل كنيد .
5 - baud rate ها را در طرف فرستنده و گيرنده يكي كنيد . حالت defult روي 9600 هست .

t.o.e
27-03-2011, 00:33
نه...اینطوری که شما گفتید انجام ندادم...انجام میدم و نتیجه رو خدمتتون میگم.

amiraliforoozandeh
27-03-2011, 00:48
نکته که معمولا با اینکه نسبت بهش آگاهی داریم ولی اشتباه میکنیم : Txd ماژول به rxd میکرو و txd میکرو به rxd ماژول وصل میشه.

t.o.e
27-03-2011, 10:03
من به بنیان پوچی رسیدم...کلا گیج شدم و دوباره از اول دارم پله پله میرم بالا.
1-تست پورت کام.
2-فرستادن کاراکتر َ به هایپر با میکروها.
3-ارتباط با سیم به صورت سریال بین دو میکرو
4- ارتباط با هایپر از طریق ماژول.
من دارم بترتیب از اول دوباره استارت میزنم.
فقط یه چیزی که نمیدونم اینه که چه شکلی از کریستال خارجی استفاده کنم؟یعنی تو کدویژن به غیر از تعیین فرکانس میکرو دیگه باید چی کار کنم که میکرو بفهمه که من میخوام کریستال خارجی بزارم.چون گیج شدم و کلا به هنگ رفتم نمیتونم برم دنبالش.لطفا یکی بگه که کریستال خارجی رو چه شکل باید تنظیم و عملیش بکنم.یا آدرس سایت بدید میرم می خونم.

آیا برای فرکانس 8Mhz داخلی باید کار خاصی انجام بدم.یعنی باید این فیوز بیت ها رو اینطوری پروگرام کنم:
CKSEL3=0 CKSEL2=1CKSEL1=0 CKSEL=0
و برای کریستال خارجی باید چی کار کنم؟

rfbook
27-03-2011, 13:55
سلام

براي كريستال خارجي بايد

CKSEL3=1 CKSEL2=1CKSEL1=1 CKSEL0=1

ckopt=0

قرار بدين

با داخلي هم جواب ميده مشكلي نيست .



احتمالا شما كريستال را توي ميكرو 8 تعريف ميكني و موقع پروگرام كردن روي 1 پروگرام ميكني !

t.o.e
28-03-2011, 04:03
فکر کنم حق با شماست.من تو میکرو 8M تعریف می کردم ..بعد با پروگرامر usb فقط فایل hex رو پروگرام می کردم.امروز صبح رفتم stk200/300 راه انداختم و برای 8M داخلی اینا رو پروگرام کردم و برای bsudrate9600 جواب دادند. آیا درسته؟
CKSEL3=0 CKSEL2=1CKSEL1=0 CKSEL=0 این برای 8M داخلی بود...درست انجام دادم؟

amiraliforoozandeh
28-03-2011, 10:10
شما اگه تجربه اولته واسه پورت سریال بهتره که کریستال همون 1 مگاهرتز و باود ریت هم 9600 باشه و قبل از اینکه با ماژول تست کنی وصلش کن با یه MAX232 به پورت سریال و تستش کن.
یه چیز مهم دیگه ای هم هست اینه که خازن های max232 مثه هم باشن و از جنس خوب چون خیلی تو کار کردن یا نکردن تاثیر داره.
اگه خواستی کامپایلرتو بگو تا یه برنامه تست واست بذارم.

admin
28-03-2011, 10:42
سلام
برای استفاده از سریال به نظرم مستقیم از avrdcd استفاده کنید یک مبدل یو اس بی به سریال هست
و برای تست هم ورودی و خروجی اتصال با یک مقاومت به هم وصل کنید و send revice رو تست بزنید من خودم شخصا هم دارم استفاده می کنم براحتی جواب میده
You can see links before reply

t.o.e
28-03-2011, 10:44
سلام:
بابت همه راهنمایی هاتون ممنونم.چون از لحاظ زمان استرس داشتم....و کمک شماها نبود به مشکل پی نمی بردم.الان ماژول ها و تست گرفتم و نتیجه داد.با میکرو کاراکتر A رو میفرستم از طریق ماژول....و تو گیرنده با ماژول دیگه که به پورت کام وصل هست کاراکتر َ رو می گیرم و وقتی فرستنده رو قطع می کنم گیرنده هم قطع میشه.مشکل من همون فرکانس بود.چون با پروگرامر usb کار می کردم ...فکر میکنم که روی 1M پروگرام می کرد و من روی 8M تعریف کرده بودم که رفتم پروگرامر stk200/300 راه انداختم و از طریق کدویژن این فیوز بیت ها رو اینطوری CKSEL3=0 CKSEL2=1CKSEL1=0 CKSEL=0 برای 8M پروگرام کردم و الان به نتیجه رسیدم..میرم مرحله بعدی و نتایج رو میگم.
باز هم بابت راهنمایی ها و نکته سنجی های شما بزرگواران ممنونم.:018:

amiraliforoozandeh
29-03-2011, 15:38
سلام
برای استفاده از سریال به نظرم مستقیم از avrdcd استفاده کنید یک مبدل یو اس بی به سریال هست
و برای تست هم ورودی و خروجی اتصال با یک مقاومت به هم وصل کنید و send revice رو تست بزنید من خودم شخصا هم دارم استفاده می کنم براحتی جواب میده
You can see links before reply

avrdcd نه
avrcdc

t.o.e
29-03-2011, 19:38
سلام:
من امروز تونستم سخت افزارمو ببندم.و یه چند تا مشکل داره.فکر کنم برای برنامه ای که نوشتم.
مشکلات من:
1- وقتی دوتا تغذیه مختلف میدم و فرستنده میکرو اول رو به گیرنده میکرو دوم وصل می کنم، تو گیرنده سطر و ستون اول مدام یه حرف نامربوط نوشته میشه.ولی وقتی زمینا شونو یکی میکنم درست میشه...علت این چیه؟
2-با ماژول ها یکبار جواب داد ولی برای بار دوم عبارتی که نوشته بودم رو ناقص فرستاد.

t.o.e
30-03-2011, 06:49
سلام:
آقا درستش کردم.تو برنامه فرستنده گفتم اگر اینتر رو زدیم بره تو یه حلقه ای که 5 بار دیتا ما رو میفرسته و گیرنده هم دقیقا همون عبارته من رو گرفت.

crashbandicoo
10-08-2011, 13:35
آقایون سلام
من هم با ماژول hm-tr کار می کنم از نوع ttl بین دو میکرو . وقتی که از یک منبع استفاده می کنم مدار درست کار میکنه.ولی وقتی از دو تا منبع استفاده می کنم. و زمین ها یکی نیستند در گیرنده چرت و پرت می گیرم . اگر هم زمین ها رو یکی کنم درست کار می کنه .

حالا یکی می تونه یه ایده بده که مثلا من تو برد 100 متر چطوری زمین ها رو باید یکی کنم ؟!

hosseingh
06-06-2021, 03:11
You can see links before reply