PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : خواندن دامنه موج



hakim.alireza
03-03-2011, 16:11
سلام من می خوام یک فرکانس متر با avr بسازم که بتونه فرکانس و دامنه موج سینوسی رو مانیتور کنه
تو قسمت خوندن فرکانس مشکلی ندارم اما نمی تونم دامنه یک موج سینوسی رو با میکرو بخونم
حالا سوال من اینجاست که آیا راهی برای این کار سراغ دارید؟ البته فقط موج سینوسی استفاده می کنم
با تشکر
یا علی

farzadsw
04-03-2011, 00:36
میتونید یه جورایی مسئله رو بپیچونید (البته چون گفتید فقط سینوسی هست)! یه فیلتر بالاگذر درست کنید و مقدار خروجی رو ببینید. یعنی یه خازن و مقاومت (معلوم) رو سری کنید و دوسرشون رو بدید به منبع ، سپس ولتاژ دوسر مقاومت رو اندازه بگیرید. با توجه به اینکه فرکانس منبع رو دارید میتونید توسط ولتاژ دوسر مقاومت(جریان خازن) دامنه منبع رو اندازه گیری کنید. (یاد آوری مدار 1: با توجه به معلوم بودن فرکانس منبع ، امپدانس خازن بر حسب دامنه منبع بدست میاد و از رابطه تقسیم ولتاژ ، امپدانس خازن بدست میاد و کافیه اینا رو مساوی هم قرار بدید)

hakim.alireza
07-03-2011, 14:35
میتونید یه جورایی مسئله رو بپیچونید (البته چون گفتید فقط سینوسی هست)! یه فیلتر بالاگذر درست کنید و مقدار خروجی رو ببینید. یعنی یه خازن و مقاومت (معلوم) رو سری کنید و دوسرشون رو بدید به منبع ، سپس ولتاژ دوسر مقاومت رو اندازه بگیرید. با توجه به اینکه فرکانس منبع رو دارید میتونید توسط ولتاژ دوسر مقاومت(جریان خازن) دامنه منبع رو اندازه گیری کنید. (یاد آوری مدار 1: با توجه به معلوم بودن فرکانس منبع ، امپدانس خازن بر حسب دامنه منبع بدست میاد و از رابطه تقسیم ولتاژ ، امپدانس خازن بدست میاد و کافیه اینا رو مساوی هم قرار بدید)

با تشکر از جوابتون
اما ببینید مشکل من بالا بودن فرکانس هستش که من چه جوری تو این فرکانس 1Hz~1GHz رو دامنه اش رو بدست بیارم تا اون جایی که من تحقیق کردم(خیلی زیاد:unh:) با هیچ ترفندی نمیشه :( مگر چند راه:
1-از آی سی های مقسم فرکانس استفاده کنم، این جوری فرکانس به نسبت کاهش و کار کمی آسون میشه
2-سنسوری بیاد این کار رو بکنه که خروجی رو هر جوری بده (آنالوگ، دیجیتال، ولتاژ، فرکانسو...) ما منّتش رو میکشیم:roll:
3-فرکانس رو به پارامتر های فیزیکی تبدیل کنیم(مثلاً مغناطیس) و با سنسوری اون رو اندازه بگیریم که به طبع دقت اون میاد پایین
4-یک آی سی باشه که مثل بچه آدم دامنه رو اندازه بگیره و نتیجه رو هر جوری بده ما باز منّتش رو می کشیم
دوستان اگه راه دیگه ای یا جزیات این رو که گفتم بلدند خواهشاً، خواهشاً، خواهشاً :roll: ما رو کمک کنند
با تشکر
یا علی

hakim.alireza
07-03-2011, 16:04
سلام
من خودم یه چیزی پیدا کردم نمی دونم به دردم می خوره یا نه که اگه دوستان بگن ممنون میشم
آی سی(AD8302) که فکر کنم یه آی سی مبدل آنالوگ به دیجیتال هستش A2D(فکر کنم) اگه دوستان می تونن کمکم کنن خیلی ممنون میشم
در زیر دیتا شیتش رو گذاشتم که خودم چیز زیادی ازش نفهمیدم:(cry::
از دوستان تقاضــــــا دارم اگر چیز به درد بخوری می دونن بگن
با تشکر
یا علی

1nafar
07-03-2011, 18:37
سلام
این ایسی یه دونه آشکار ساز فاز و مبدل گین هست و خروجیش هم آنالوگه
باید یه مقدار در این مورد بیشتر فکر کنم

ghaem313
07-03-2011, 19:02
اگه فرکانس 1ghz داری باید بی خیال آنالوگ به دیجیتال بشی چون سرعت نمونه بردایش پایینه
برای بخش فرکانس متر باید از همون مقسم فرکانسی استفاده کنی

masoodhashemy
08-03-2011, 02:24
دوست من شما منظورتون از خواندن دامنه همان پیک دامنه سینوسی هست؟ یا اینکه میخوای ولتاژ هر لحظه از دامنه بخواهی؟
اگر منظورتون همان پیک است کار خیلی ساده ای میباشد!!!
استفاده از پیک دتکتور!!!
خیلی خیلی هم ساده میباشد!
این پایینی فقط بصورت نمونه هست:
توی این پروژه ای که من با avr گذاشتم و از موج سینوسی نمونه برداری میکنه در قسمتی از کار میاد پیک دامنه سینوسی رو به صورت دقیق اندازه گیری میکنه و ...
You can see links before reply
اما برای کار شما فکر کنم باید از پیک دتکتور ساده استفاده کنی یعنی بدون آیسی البته با المانهای دقیق
براحتی میشه انجام داد فقط باید در فرکانس 1Ghz تستش کنی که المانها توانایی داشته باشند

hakim.alireza
08-03-2011, 19:09
دوست من شما منظورتون از خواندن دامنه همان پیک دامنه سینوسی هست؟ یا اینکه میخوای ولتاژ هر لحظه از دامنه بخواهی؟
اگر منظورتون همان پیک است کار خیلی ساده ای میباشد!!!
استفاده از پیک دتکتور!!!
خیلی خیلی هم ساده میباشد!
این پایینی فقط بصورت نمونه هست:
توی این پروژه ای که من با avr گذاشتم و از موج سینوسی نمونه برداری میکنه در قسمتی از کار میاد پیک دامنه سینوسی رو به صورت دقیق اندازه گیری میکنه و ...
You can see links before reply
اما برای کار شما فکر کنم باید از پیک دتکتور ساده استفاده کنی یعنی بدون آیسی البته با المانهای دقیق
براحتی میشه انجام داد فقط باید در فرکانس 1Ghz تستش کنی که المانها توانایی داشته باشند

با سلام
ممنون از همه ی جوابهاتون
بله، دوست من منظورم پیک ولتاژ هستش البته مقادیر دیگه مثل: پیک تا پیک، یا موثر، یا متوسط هم کار من رو راه میندازه
فقط یک نکته!
فرکانس من از 1Hz تا 1GHz متغیر هستش یعنی ممکنه فرکانس بین این دو مقدار باشه
در مورد دیتا شیت کسی چیز دیگه ای نمی دونه؟
در ضمن masoodhashemyجان لینکی که برام گذاشتی خرابه :(:(:(cry::cry::cry::
خواهشاً اگه می تونی یه زحمتی بکش درستش کن:roll:
با تشکر
یا علی

masoodhashemy
10-03-2011, 20:50
لینک رو درست کردم
البته این برای فرکانس شما مناسب نیست فقط میخواستم نشان بدهم که براحتی میتوانی با مدارهای ساده (البته از این هم ساده تر وجود داره) پیک رو تشخیص بدی و با adc میکرو موردنظر دامنه رو تشخیص بدی.

hakim.alireza
12-03-2011, 15:41
لینک رو درست کردم
البته این برای فرکانس شما مناسب نیست فقط میخواستم نشان بدهم که براحتی میتوانی با مدارهای ساده (البته از این هم ساده تر وجود داره) پیک رو تشخیص بدی و با adc میکرو موردنظر دامنه رو تشخیص بدی.

خیلی ممنون ولی این بار فایل مشکل داره:(
ممنون میشم اگه درستش کنی
با تشکر
یا علی

hakim.alireza
19-03-2011, 19:00
سلام دوستان
از سیل جوابهایی که به سوال من دادید متشکرم.
ضمن آرزوی سالی خوش و خرم برای همگی
می خواستم ببینم چرا اصلاً من راه دور میرم، با میکروکنتلرر arm میشه این کار رو کرد؟؟؟:018::018:
در پایان بار دیگر سال نو رو به همه تبریک میگم
با تشکر
یا علی

mohamad_musav
27-08-2012, 11:31
سلام مهندس
تو همین سایت یه پروژه کسینوس فی متر هست اونو ببینی کمکت میکنه.
موفق باشی.

mohamad_musav
01-09-2012, 22:15
سلام اگه ما بخوایم هر لحظه دامنه موج سینوسی رو اندازه بگیریم باید چیکار کنیم؟ ممنون میشم راهنمایی کنید.