PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : کنترل بهره



HAMED_PCB
05-01-2011, 08:49
سلام به شما.
با یه opamp به راحتی میشه با دو تا مقاومت مقدار بهره خروجی رو کم و زیاد کرد ولی من میخوام مداری داشته باشم که با تغییر ولتاژ روی یه قسمت مدار مقدار بهره خروجی کم و زیاد بشه.

متاسفانه بیشتر ما الکترونیکی ها ذهنمون رو روی برنامه نویسی و میکروکنترولرها منعطف میکنیم و این باعث میشه از طراحی مدارات انالوگ که پایه الکترونیک هستن غافل بشیم.امیدوارم کسی بتونه کمک کنه.

Division
05-01-2011, 10:45
سلام

فکر کنم بشه یه کارهایی رو انجام داد .
شما تقویت کنده مستقیم رو مد نظر دارین یا تقویت کننده معکوس ؟

HAMED_PCB
06-01-2011, 13:18
شما تقویت کنده مستقیم رو مد نظر دارین یا تقویت کننده معکوس ؟
من تقویت کننده مستقیم میخوام ولی اگه معکوس هم باشه مشکلی نداره یه کاریش میکنم.

processor
07-01-2011, 01:15
سلام
با مقاومت های تابع ولتاژ کارت راه نمیفته vdr
واسه کنترل ولتاژ ازشون استفاده کنی

Division
07-01-2011, 02:27
با مقاومت های تابع ولتاژ کارت راه نمیفته vdr
واسه کنترل ولتاژ ازشون استفاده کنی

منم راه حل شما رو مد نظر داشتم ولی فکر کنم تو عمل سیگنل خروجی برش بخورده .(باید تست بشه)

ولی من دو تا راه حل براتون پیشنهاد می کنم :

1- یا بهره رو به صورت گسسته کنترلش کنید
2- یا اینکه اگر می خواین بهره رو به صورت پیوسته کنترل کنید، در خروجی OP-AMP از یه ترانزیستور تو آرایش کلکتور مشترک استفاده کنید .

روش اول خیلی ساده هستش و من نمونه شبیه سازی مختصری رو هم براش انجام دادم و اینم نمونه مدارش :


You can see links before reply


می تونید بهره رو به 11 ، 21 ، 51 ، 101 و ... سلکتش کنید .
که مثلاً توی شکل بالا بهره روی 21 تنظیم شده .

ولی در روش دوم می تونید از یه ترانزیستور BJT در آرایش C.C استفاده کنید . چون در این نوع آرایش هدف بیشتر تطبیق امپدانس هستش و همچنین Emitter follower رخ میده که در نهایت شاید بشه امپدانس خروجی رو با فیبدک بسته شده Math کردش .و نهایتا یه تکونی به بهره کل مدار داد .

HAMED_PCB
07-01-2011, 22:18
سلام
با مقاومت های تابع ولتاژ کارت راه نمیفته vdr
واسه کنترل ولتاژ ازشون استفاده کنی
متشکر از شما . این فکر خوبیه ولی محدودیتهایی داره. محدوده مقاومت خروجی که تو vdr داریم کمه و به درد کار من نمیخوره و مشکلات دیگه ای هم واسه مدار پیش میاره که در کل نمیتونه یه مقاومت متغیر خوب واسه op باشه.

HAMED_PCB
07-01-2011, 22:36
1- یا بهره رو به صورت گسسته کنترلش کنید
2- یا اینکه اگر می خواین بهره رو به صورت پیوسته کنترل کنید، در خروجی OP-AMP از یه ترانزیستور تو آرایش کلکتور مشترک استفاده کنید .
.
سلام.راه اول که نمیتونه ایده خوبی باشه چون من نمیخوام از هیچ قسمت انالوگی استفاده کنم و کار کلید انالوگ تو مایه های همون ولومه.
راه دوم شما جالبه ولی عملی کردنش یه مقدار مشکل.اگه بتونید برای مدار دوم بیشتر راهنمایی کنید خیلی بهتره.
تو یه قسمت از مدارم 8 تا opamp دارم (lm324*2) که میزان بهره اونا باید به وسیله dac میکرو کنترل بشه و هرکدوم به وسیله یه خروجی انالوگ کنترل میشن.
با تشکر از راهنماییتون

Division
08-01-2011, 00:40
سلام


چون من نمیخوام از هیچ قسمت انالوگی استفاده کنم

بحث تقویت کلاً آنالوگ هستش دیگه ii998)

اول بحث خودتون بش اشاره هم کردید دیگه :


متاسفانه بیشتر ما الکترونیکی ها ذهنمون رو روی برنامه نویسی و میکروکنترولرها منعطف میکنیم و این باعث میشه از طراحی مدارات انالوگ که پایه الکترونیک هستن غافل بشیم

من جوابم رو بر اساس خواسته اول خودتون دادم که گفته بودین می خواین کنترل گین رو به صورت آنالوگ به دست بگیرین !:sa:

اگر شما می خواین از مدارت دیجیتال استفاده کنید که خب روش های زیادی وجود داره مثلاً اینکه از ولوم های رایج دیجیتال استفاده کنید .

موفق باشید .

هنرفر
08-01-2011, 14:56
شاید بشه یه fet به جای مقاومت فیدبک گذاشت و با تغییر ولتاژ بیس مقاومت کانال را تغییر داد.

HAMED_PCB
08-01-2011, 21:13
سلام



بحث تقویت کلاً آنالوگ هستش دیگه ii998)

اول بحث خودتون بش اشاره هم کردید دیگه :



من جوابم رو بر اساس خواسته اول خودتون دادم که گفته بودین می خواین کنترل گین رو به صورت آنالوگ به دست بگیرین !:sa:

اگر شما می خواین از مدارت دیجیتال استفاده کنید که خب روش های زیادی وجود داره مثلاً اینکه از ولوم های رایج دیجیتال استفاده کنید .

موفق باشید .
با تشکر از جوابتون .من منظورم رو بد رسوندم. منظورم از قسمتهای انالوگ،قسمتهای مکانیکی بود.نمیخوام تو مدارم از قسمتهای مکانیکی استفاده کنم .مثل ولوم یا کلید چند حالته.

هنرفر
08-01-2011, 21:25
میتونی به جای کلید از ای سی های سوئیچ استفاده کنی مثل 4066.بعد با میکرو عمل سوئیچ را انجام بدی

HAMED_PCB
09-01-2011, 01:07
ic های سوییچ نمیتونن دقیقا ولتاژ ورودی شون رو به خروجی انتقال بدهند و مقدار صفر ورودی تو این icها یه مقدار ولتاژ کوچک رو تو خروجی به همراه داره و تو ولتاژ های کوچک نمیتونن خوب عمل کنن و ورودی رو به خروجی انتقال بدهند.این ایده شما رو من قبلا با یه opamp و یه سوییچ انالوگ پیاده کردم ولی نتیجه خوبی نگرفتم.
خیلی راهها رو برای این کار تست کردم و به نظر من بهترین راه برای کنترل بهره با تغییر ولتاژ استفاده از ناحیه مقاومتی(ناحیه فعال) یه ترانزیستور fet یا BJT هستش که به جای یکی از مقاومتهای کنترل بهره OPAMP قرار بگیره ولی طراحیش نیاز به تجربیات و محاسباتی داره که متاسفانه من بلد نیستم و به کمک شما نیازمندم.

هنرفر
14-01-2011, 15:23
راستی میتونید از آی سی های پتانسیومتر دیجیتال هم استفاده کنید.یه سرچ بزنید Digital Potentiometers

هنرفر
14-01-2011, 19:26
با ای سی icl8013 هم به راحتی میشه این کار را انجام داد.یه ای سی ضرب کننده آنالوگه .میتونی هر ضریبی خواستی تو سیگنالت با یه ولتاژ دیگه ضرب کنی.خواستی بگو مدارش را برات بزارم.

HAMED_PCB
14-01-2011, 19:45
با ای سی icl8013 هم به راحتی میشه این کار را انجام داد.یه ای سی ضرب کننده آنالوگه .میتونی هر ضریبی خواستی تو سیگنالت با یه ولتاژ دیگه ضرب کنی.خواستی بگو مدارش را برات بزارم.
دستت درد نکنه اقای هنرفر .من دومبال چنین ic بودم این مطلب رو که خوندم چندتا از datasheet های ic رو دانلود کردم و دیدم دقیقا همون چیزیه که میخوام.اگه مداری ازش داری بزاری ممنون میشم. فقط یه مساله ای هست اینه که این ic تو بازار هست؟ (تو بازار رشت نبود).

هنرفر
14-01-2011, 21:54
صفحه ی 8 دیتا شیت شکل 11 دقیقا همین چیزیه که شما می خواید.احتمال 99 درصد هست باید یکمی بگردید.

HAMED_PCB
15-01-2011, 00:18
صفحه ی 8 دیتا شیت شکل 11 دقیقا همین چیزیه که شما می خواید.احتمال 99 درصد هست باید یکمی بگردید.
با تشکر از راهنماییتون که خیلی کمک کردید .اگه ic رو گیر اوردم حتما یه پروژه کامل ازش میسازم و واسه استفاده دیگران تو این تاپیک میذارم

ghaem313
15-01-2011, 14:13
با استفاده از یه تقویت کننده تفاضلی می تونی گین رو تغییر بدی
با تغییر جریان منبع مقاومت پای عوض میشه و به تبع اون گین تغییر میکنه
البته اگر آی سی رو گیر نیاوردی

HAMED_PCB
17-01-2011, 00:10
با استفاده از یه تقویت کننده تفاضلی می تونی گین رو تغییر بدی
با تغییر جریان منبع مقاومت پای عوض میشه و به تبع اون گین تغییر میکنه
البته اگر آی سی رو گیر نیاوردی
من می خوام با تغییر ولتاژ گین بهره تغییر کنه.تو این مداری که فرمودید چنین کاری امکان داره.اگه یه شماتیک از مداری که گفتید بذارید خیلی عالی میشه.با تشکر از جوابتون:wink:

هنرفر
17-01-2011, 19:58
چی شد دادا ای سی گیرت نیومد؟

HAMED_PCB
18-01-2011, 16:07
چی شد دادا ای سی گیرت نیومد؟
هنوز که نه ولی یکی بهم قول داده واسم میاره.:wink:

ghaem313
22-01-2011, 00:32
ببخشید دیر شد
شماتیک طرح رو به صورت pdf گذاشتم
V+,V- به صورت ورودی هستند
وVg برای کنترل گین هست

یه شماتیک هم برای تست هست که تو پروتوس کشیدمش و جواب داد

هنرفر
22-01-2011, 15:12
ایول جالب بود.دمت گرم

HAMED_PCB
23-01-2011, 12:46
ببخشید دیر شد
شماتیک طرح رو به صورت pdf گذاشتم
v+,v- به صورت ورودی هستند
وvg برای کنترل گین هست

یه شماتیک هم برای تست هست که تو پروتوس کشیدمش و جواب داد
سلام .مرسی.ممنون از راهنماییتون ،این مدار تو طراحی خیلی از مدارها میتونه کمک کنه