PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : رفع نویز حاصله از موتور روی میکرو وماژول



ayhan
03-08-2010, 01:34
سلام به همه.
من دارم یه پروژه ای رو کار می کنم که به نویز خیلی حساسه=کنترل دور موتور وایرلس.
یعنی با ماژول های مخابراتی و میکرو این کار رو انجام میدم , بعد از کلی مکافات تونستم دیتا خودو رو به صورت فرمان قطع و وصل ارسال کنم ... در گیرنده برای تست از LED استفاده کردم و جواب داد به محض گذاشتن موتور و درایورش(L293D) فقط اولین فرمان رو از فرستنده دریافت میکنه و بعد به دلیل نویز موتور , روی اولین قفل میکنه یعنی دیگه نه میگیره و نه عمل میکنه. خوب این طبیعیه ....حالا بدلیل بار سلفی یا..... این ایجاد میشه اما من نتونستم این ایراد رو برطرف کنم خازن دو سر موتور گذاشتم(100nf) (عدسی ) اما جواب نداد بین + و- خازن الکترولیت 1000uf گذاشتم جواب نداد. اینارو شنیده بودم اما مقادیر و نوع خازن هارو نمیدونم درست بوده یانه..اصلان این راه حلشه یا نه؟ :?: :roll: :oops: :x
دیود (هرزگرد) هم که خود L293 داره. چیکار کنم؟
روی میکرو تاثیر بیشتری داره نمی دونم ؟ یا شاید روی ماژولهام تاثیر گذاشته (HMT*HMR)
نمیدونم وقتی موتور روشن میشه شاید جریان کم میاره و باعث قفل میشه؟
یا رگولاتورم صافی نداره چون خازنهاشو نبستم= اما این یکی راه حلش نیست چون اینو امتحان کردم جواب نداد
من از شما میخام راهنماییم کنید لطفا .

morteza01
06-08-2010, 08:29
سلام
من هم همیشه با موتور ها مشکل داشتم الآنم یه مدار با avr برای کنترل یک پمپ ساختم که هر وقت با روشن شدن رله پمپ روشن میشه ، میکرو ریست میشه یا هنگ میکنه و پمپ مثل یک چراغ چشمک زن خاموش و روشن میشه اگه کسی از دوستان راه حلی دارند لطفا به این گونه سوال ها هم جواب بدن
با تشکر

Division
06-08-2010, 11:39
سلام

1- آيا شما فقط قصد دارين موتور رو روشن و يا خاموش كنين ؟

2- موتوري كه استفاده مي كنين مي خواين دور موتور رو هم با pwm كنترل كنين اگه اين جوريه سيگنال pwm رو هم مي خواين به صورت وايرلس ارسال كنين ؟ اصلاً چه جوري اين كار رو انجام ميدادين كه جواب نگرفتين؟

3- موتور ولتاژ كاريش چنده آيا جريان زيادي رو مي كشه؟ حدودا چند آمپر؟

4- اگر از PWM استفاده مي كردين چه نوع PWM با چه نوع فركانسي رو كانفيگ كرده بودين ؟

بحث راه اندازي موتور ها به كمك PWM اصولاً يه بحث حرفه اي هستش كه اغلب به پارمترهاي مهمش توجه نميكنيم و اينه كه دچار مشكل ميشيم، شما به سوالاتي كه پرسيدم جواب بدين تا من بگم چه جوري ميشه مشكل رو حلش كرد .

morteza01
06-08-2010, 22:17
سلام با تشکر
1.بله
2.نه
220v 6a .3
4.-
من فقط می خوام یه پمپ آب خانگی رو از ساعت 5 تا 7 صبح روشن کنم ( یه rtc به attiny2313 وصل کردم) حالا تا ساعت 5 میشه ، پمپ یه لحظه روشن میشه بعد خاموش میشه و دوباره روشن میشه و ... . حالا اگه کسی تجربه یا ابتکاری داره لطفا به ما هم بگه
با تشکر

Division
06-08-2010, 22:26
من فقط می خوام یه پمپ آب خانگی رو از ساعت 5 تا 7 صبح روشن کنم

همين؟!!ii998)

اي بابا اين كه خيلي ساده هستش، من احتمال ميدم سخت افزار رو اصولي طراحي نكرده باشين و روي ميكرو يه باري به نحوي تحميل ميشه (ابته اگه تو محيط شبيه ساز جواب گرفته باشين) اگه مايل هستين مدار اصلي سخت افزاريتون رو كه الان روي بردتون بستين رو ارسال كنيد تا بررسي كنيم .

فعلا با قطعيت نميشه گفت ايراد كارتون كجاست :wink:

morteza01
06-08-2010, 23:02
سلام و تشکر

farzadsw
06-08-2010, 23:30
واسه رله یه دیود هرز گرد بگذارید ، یعنی یه دیود در گرایش معکوس دو سر کویل رله .

Division
07-08-2010, 06:54
اين شماره ترانزيستوري كه انتخاب كردين آيا شمارش عين هموني هستش كه تو مدار به كار برده شده؟ اگه جوابتون منفي هستش شماره ترانزيستوري كه تو مدار استفاده كردين چنده؟

تو اين شكلي كه شما ارسال كرديم به لحاظ شماتيكي ترانزيستور كلاً اشتباه باياس شده ii998)

فكر كنم فهميدم ايراد كار كجاست ولي شما اول به سوال من جواب بدين تا بگم بعدش بايد چي كار كنيد .

morteza01
07-08-2010, 12:34
سلام
بله ترانزیستور tip41 هست ، یعنی ایراد کجا می تونه باشه ؟
با تشکر

armstk
07-08-2010, 12:52
سلام
ترانزیستور به صورت صحیح بایاس شده و من تست کردم
فقط نکته ای که هست یه مقاومت حدود 1 کیل برای بیس ترانزیستور بزارین
نیازی هم به تغییر ترانزیستور نیستش با اکثر ترانزیستور های npn جواب میده

Division
07-08-2010, 22:26
ترانزیستور به صورت صحیح بایاس شده و من تست کردم

من نمي دونم كجاي دنيا ترانزيستور NPN رو اين جوري باياسش مي كننii998) ما از ترانزيستور NPN تو حالت سوئيچ زني وقتي به اشباء ميره انتظار داريم به ما زمين رو بده نه ولتاژ رو :x:x:x


فقط نکته ای که هست یه مقاومت حدود 1 کیلو برای بیس ترانزیستور بزارین
مقدار مقاومت در حدود نيم كيلو اهم بايد باشه يعني مقداري تقريبا برابر با 560 اهم تازشم يه مقاومت ديگه به عنوان پال آپ بايد بين vcc و بيس بعد مقاومت بزارين .


نیازی هم به تغییر ترانزیستور نیستش با اکثر ترانزیستور های npn جواب میده
من حرفم سر اين نيست كه شما ترانزيستور رو عوضش كنيد صحبت من سره اين موضوع هستش كه باياستون اشتباهيه :cry:

بارها تو اين فروم داد زدم بازم ميگم جماعت بهترين و استانداردترين مدار براي باياس ترانزيستور npn فقط براي سوئيچ زني(نواحي قطع و اشباع) مدار زير مي باشد :x من خودم دو ساله دارم تو هر پروژه اي كه فكرشو بكنيد مي بندمش و هميشه هم جواب مي گيرم .


You can see links before reply (You can see links before reply)

اينم بگم مدار شما اگه با اين تغيراتي كه من ذكر كردم بازم كار نكرد هنوز جا براي كند و كاو داره، خيلي از اصول رو رعايت نكردين .

rfbook
08-08-2010, 03:11
بارها تو اين فروم داد زدم بازم ميگم جماعت بهترين و استانداردترين مدار براي باياس ترانزيستور npn فقط براي سوئيچ زني(نواحي قطع و اشباع) مدار زير مي باشد من خودم دو ساله دارم تو هر پروژه اي كه فكرشو بكنيد مي بندمش و هميشه هم جواب مي گيرم .

سلام

کاملا درسته این روش اصولی هست و بنده هم جاهای زیادی تست کردم . به خوبی جواب میده .

morteza01
08-08-2010, 10:16
سلام و ممنون از جوابتون
ببینید ، من اصلا با روشن کردن رله با استفاده از مداری که گذاشتم ندارم یعنی در حالتی که پمپ به مدار وصل نیست ، به خوبی کار می کنه . وله وقتی اونو به پمپ وصل می کنم ، 1 ثانیه بعد روشن شدن پمپ ، میکرو ریست مسشه و به نوبه ی خودش رله رو خاموش می کنه و پمپ خاموش میشه . میکرو که ریست شد حدود 0.5 ثانیه طول میکشه تا ساعت رو از ds1307 دریافت کنه ( ds1307 در همه شرایط به خوبی کار می کنه یعنی با روشن شدن پمپ ساعتش خراب نمیشه ) و مثلا حالا می بینه که 2 ثانیه از ساعت 5 گذشت ، پس دوباره پمپ رو روشن میکنه و میکرو ریست میشه و روز از نو روزی از نو ...
حال شما راه حلی برای جلوگیری از ریست شدن میکرو میشه بگین ؟ چون همه ی مشکل من فقط نویز پمپ و ریست شدن میکروست .
باتشکر از راهنمایی هتون

Division
08-08-2010, 17:43
حال شما راه حلی برای جلوگیری از ریست شدن میکرو میشه بگین ؟ چون همه ی مشکل من فقط نویز پمپ و ریست شدن میکروست .

دوست عزيز شما براي يك بارم كه شده مداري رو كه من بتون پيشنهاد كردم رو تست كنيد ايشالا جواب مي گيريد .
اگر جواب نگرفتيد بيايد مطرح كنيد تا من بگم تو مرحله بعدي بايد چي كار كنيد .

ولي جانه من يه بار تست كنيد شده مدار رو روي برد بورد ببنديد و فقط زمين و فرمان رو از ميكرو بگيريد و بعد موتورتون رو بش متصل كنيد .

Division
08-08-2010, 18:20
در ضمن نكته اي يادم رفت متذكر بشم اونم اينكه اصلا و ابداً براي راه انداي موتور ac از رله 5 ولتي استفاده نكنيد حداقلش بايد از رله كاملاً مرغوب 12 ولتي با خروجي 10 امپر حداقل 250 ولتي رو ببنديد .

ما تو پروژه ها براي راه اندازي يه موتور dc معمولي 12 ولتي از رله 5 ولتي استفاده نمي كنيم اون وقت شما براي راه اندازي موتور ac از رله 5 ولتي استفاده مي كنيد . 8O

mohamadsanati
07-08-2016, 21:02
عرض سلام من یه مدار با آردویینو طراحی کردم که یه موتور تک فازو توسط یه رله که کنتاکتورو فعال میکنه استارت میکنه وقتی موتور استارت میشه یا استوپ میشه ال سی دی مدار درهم و ورهم مینویسه میتونه کسی کمکم کنه که چجوری مشکلو حل کنم

M.ABDOLLAHI
08-08-2016, 00:32
عرض سلام من یه مدار با آردویینو طراحی کردم که یه موتور تک فازو توسط یه رله که کنتاکتورو فعال میکنه استارت میکنه وقتی موتور استارت میشه یا استوپ میشه ال سی دی مدار درهم و ورهم مینویسه میتونه کسی کمکم کنه که چجوری مشکلو حل کنم
اگر از این ال سی دی های چینی هست که قاطی کردنش امری طبیعی چون جنسش اشغال است دو تا راه حل داری یکی اینکه یکسره ال سی دی را init کنی که من هم از این راه حل استفاده کردم و راه حل دیگر اینکه ال سی دی جنس خوب گیر بیاری از اون قدیمی ها که ایسی لحیمی داره و ای سی پرسی نداره البته ال سی دی های جنس خوب جدید هم هست ولی معمولا ایران نمیاد

mohamadsanati
08-08-2016, 17:33
اگر از این ال سی دی های چینی هست که قاطی کردنش امری طبیعی چون جنسش اشغال است دو تا راه حل داری یکی اینکه یکسره ال سی دی را init کنی که من هم از این راه حل استفاده کردم و راه حل دیگر اینکه ال سی دی جنس خوب گیر بیاری از اون قدیمی ها که ایسی لحیمی داره و ای سی پرسی نداره البته ال سی دی های جنس خوب جدید هم هست ولی معمولا ایران نمیاد
init چیه داداش

M.ABDOLLAHI
08-08-2016, 20:37
یعنی دوباره پیکره بندیش کن مثلا تو کدویژن فرمانش میشه این lcd_init(16);

Hesam1984
08-08-2016, 23:54
گراند قسمت دیجیتال و راه انداز موتور و تغذیه ها را توسط اپتوکوپلر جدا کنید

mstkmn
09-08-2016, 08:21
سلام
یه اسنابر بذار روی بوبین کنتاکتور.

M.ABDOLLAHI
09-08-2016, 15:08
سلام
یه اسنابر بذار روی بوبین کنتاکتور.
افرین این هم فکر خوبیه ولی از من میشنوی این ال سی دی های چینی کلا اشغال هستن در مجموع باز هم همیشه تو برنامت چند وقت یکبار ال سی دی را دوباره پیکره بندی کن

dostajn
11-08-2016, 12:53
گراند قسمت دیجیتال و راه انداز موتور و تغذیه ها را توسط اپتوکوپلر جدا کنید

سلام
کسی می تونه جمله بالا رو توضیح بده؟
:o:o:o

M.ABDOLLAHI
11-08-2016, 13:38
منظورش این است که توسط اپتوترانزیستور ورودی و خروجی هات را ایزوله کن یعنی مستقیما با پایه خود میکرو فرمان نده با یک ای سی واسط مثل اپتو ترانزیستور این کار را انجام بده ولی ببین این هم بنظر من تاثیر چندانی نداره تو حالا همینکارهارا انجام بده اگر جواب نگرفتی اونوقت بیا اپتو ترانزیستور بگذار

dostajn
13-08-2016, 19:11
منظورش این است که توسط اپتوترانزیستور ورودی و خروجی هات را ایزوله کن یعنی مستقیما با پایه خود میکرو فرمان نده با یک ای سی واسط مثل اپتو ترانزیستور این کار را انجام بده ولی ببین این هم بنظر من تاثیر چندانی نداره تو حالا همینکارهارا انجام بده اگر جواب نگرفتی اونوقت بیا اپتو ترانزیستور بگذار
اقای عبداللهی عزیز سلام
1- فکر کنم اشتباه گرفتید.بنده گذری از تاپیک رد شدم به این مسئله برخورد کردم.
2- شما درست اشاره کردین اما برای من اون دوتا کلمه قرمز رنگ مهم بود. سوالم به این خاطر بود که کسی تاحالا تونسته با کوپل زمین مدار رو از هم جدا کنه یا نه؟

M.ABDOLLAHI
13-08-2016, 19:38
اقای عبداللهی عزیز سلام
1- فکر کنم اشتباه گرفتید.بنده گذری از تاپیک رد شدم به این مسئله برخورد کردم.
2- شما درست اشاره کردین اما برای من اون دوتا کلمه قرمز رنگ مهم بود. سوالم به این خاطر بود که کسی تاحالا تونسته با کوپل زمین مدار رو از هم جدا کنه یا نه؟
راستیتش من خودم زمین را که جدا نمیکنم فقط ورودی ها را بخصوص ایزوله میکنم ولیکن یک رفقی داشتم با ترانس دوبل میومد کلا زمین را هم جدا میکرد دو تا هم پل دیود جدا میگذاشت تا اونجا که البته یادمه

mohamadsanati
20-08-2016, 11:10
سلام
یه اسنابر بذار روی بوبین کنتاکتور.
سلام وممنون از راهنماییتون میشه بگید چجور اسنابری بزارم برا کنتاکتور؟