PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : کاربرد کابل اسیلوسکوپ



Hesam1984
04-02-2010, 23:11
سلام دوستان

شاید این سوال یکم ابتدایی به نظر بیاد ولی فرض کنید یک فرکانش متر با avr یا هر میکرو دیگه طراحی کردیم که مثلا تا 1 مگاهرتز می تونه نمایش بده. طبیعتا حداکثر ولتاژی که به ورودی می توان داد 5 ولت هستش.

سوال اینجاست که محدوده ولتاژ ورودی را می توان با اتصال یک کابل اسیلوسکوپ (آنهایی که روشون کاید ضربدر یک و ضربدر 10 برای فرکانس) هست تغییر داد؟

من یک جا دیدم برای یک اسیلوسکوپ که با کارت صوتی کامپیوتر ساخته بود نوشته بود که اگه با کابل اسیلوسکوپ ورودیش باشه می شه ولتاژهای بالاتر اعمال کرد ونویزش کمتره و ... و همچنین فرکانس بیشتر با توجه به کلید روش. همچنین در مورد اعمال ولتاژهای AC که نمی شه مستقیما وارد میکرو بشه.

دوستان تجربه ای در این زمینه دارند ؟؟

armstk
05-02-2010, 10:28
يك مدل كابل ها هستش كه كه به صورت سوزني هستش و معمولا يك كليد 1x و 10x روي دستش داره و يك تريمر هم روي bnc داره ولي من فكر نمي كنم اين كابل ها تضعيفي داشته باشند مثل اين:
You can see links before reply
شما اگر مي خاين به ورودي فركانس متر تون ولتاژ بيشتري اعمال كنيد با چند تا مقاومت ساده و با استفاده از شبكه مقاومتي اين كار رو بكنيد
شما مي تونيد با اين روش ولتاژ هاي خيلي زياد هم به ورودي اون وصل كنيد

Hesam1984
05-02-2010, 13:30
سلام

مرسی دوست عزیز

یک مشکل دیگه هم هست. سوال اینه که فرکانس متری که با میکرو ساخته می شه چه محدوده ولتاژی رو می شه بهش اعمال کرد؟ خوب طبیعتا بیش از 5 ولت نمی شه بهش اعمال کرد. کلا 2 حالت پیش میاد.

1 - حالتی که ورودی دامنه اش بیش از 5 ولت باشه. اونوقت آیا می شه درصورتی که کاربر ورودی رو روی شبکه مقسم مقاومتی قرار نداد با قرار دادن یک زنر 5.1 در ورودی پایه میکرو از اون حفاظت کرد؟

2- در حالتی که سیگنال اعمالی ضعیفه . اگر دامنه سیگنال از 2 ولت کمتر باشه، اگر اشتباه نکنم میکرو تشخیص نمی ده. برای این مواقع چه کاری می شه کرد؟

armstk
05-02-2010, 14:11
ببينيد اولا اين كه حداكثر ولتاژ ورودي ميكرو از 0 تا +5 ولته
اگر مي خاين ولتاژ بيش از اين مقدار به ميكرو بدين بايد از مقسم ولتاژ مقاومتي استفاده كنيد من خودم تست كردم ولتاژ 45 ولت رو به ADC ميكرو دادم و اونو اندازه گيري كردم مداري كه استفاده كردم مثله زير بودش ،فقط يك نكته رو رعايت كن كه از مقاومت هاي يك درصد استفاده كني اين مدار ولتاژ ورودي رو 11 برابر تضعيف مي كنه يعني اگر 11 ولت به ورودي مدار بديم در خروجي اون 1 ولت داريم ،اگر اون مقاومت 10 كيلو مقدارش بيشتر بشه تضعيف بيشتر ميشه و برعكس و همچنين اگر اون مقاومت 1 كيلو كمتر بشه ميزان تضعيف بيشتر ميشه
You can see links before reply
اگر هم مي خاي ولتاژ هاي خيلي كم رو اندازه بگيري بايد يك كليد بزاري كه داراي دو حالا LOW و HIGH باشه يعني اين كه در حالت لو ورودي ولتاژ مستقيما به ميكرو وصل بشه و در حالت هاي ولتاژ ورودي پس از عبور از شبكه مقاومتي به ميكر وبرسه
راستي اگر هم يك زنر بزاري هم بد نيست ولي من بدون زنر هم تست كردم جواب ميداد اون زنر در اصل براي حفاظت مدار هستش كه اگر خداي نكرده ولتاژ بيش از 5 ولت به مدار رسيد ،مقدار ولتاژ رو در همون محدوده 5 ولت نگه داره

Hesam1984
05-02-2010, 15:33
مرسی دوست عزیز

منظور من ولتمتر نیست. بله adc از صفر تا 5 رو میشه داد، ولی اینجا adc نیست. تایمر مد کانتر قراره استفاده بشه. برای شمارش پالسهای ورودی، برای ساختن فرکانس متر، دامنه آنها نباید بالای 2 ولت باشد؟ تا میکرو آنها رو تشخیص بده.

mehrdadgh
05-02-2010, 20:18
در حالتی که سیگنال اعمالی ضعیفه . اگر دامنه سیگنال از 2 ولت کمتر باشه، اگر اشتباه نکنم میکرو تشخیص نمی ده. برای این مواقع چه کاری می شه کرد؟

نمی دونم چقدر عملیه یا نه
ولی شاید بشه که باadc و محاسبه تعداد نمونه برداری و زمان فرکانس پالس رو بدست آورد

1nafar
06-02-2010, 01:40
سلام
میتونید از مدارات اشمیت تریگر برای اینکار استفاده کنید ، برای اشمیت تریگر مدارات زیادی ارائه شده :
You can see links before reply
یه مدار ساده با 555 :
You can see links before reply

You can see links before reply
وقتی ورودی کمتر از 1/3Vcc شود خروجی تقریبا برابر ولتاژ تغذیه میشود

و اگر بیش از 2/3 Vcc تغذیه شود خروجی صفر میشود
با استفاده از مقامت های r1 و r2 میتوان دوره ی تناوب سیگنال خروجی را تغییر داد
خروجی به ازای تمامی سیگنال های ورودی مربعی خواهد بود .
ورودی باید بین 0 تا تغذیه باشد ، ولتاژ خروجی بین 0 تا ولتاژ تغذیه هست .


توضیحات بیشتر در ادرس بالا وجود داره .
شما یتونید ولتاژ تغذیه ی مدار بالا رو به 5 ولت کاهش بدین و خروجی مستقیم به میکرو متصل کنید