PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : counter 0-99



arsalan681
22-01-2010, 02:27
این پست رو از قبل داشتم که توسط دوست عزیز masoodhashemy طراحی شده است.


آیسی 74190 یک آیسی شمارنده BCD است یعنی تا 9 میشمارد سپس ریست شده و از 0 شروع به کار میکند.
لذا برای اینکه تا 99 بشماریم به 2 تا آیسی نیاز داریم.

آیسی 74190 قابلیت load اعداد را دارد به این صورت که با 0 کردن پایه PL عددی که بر روی پایه های D3D2D1D0 است را load میکند. پس اکر میخواهی عددی load نشود این پایه PL باید 1 منطقی باشد.
آیسی 74190 قابلیت شمارش صعودی و نزولی را دارد اگر پایه U/D را 0 کنیم صعودی میشمارد اگر 1 کنیم نزولی میشمارد.
گفتیم کانتر ما حداکثر تا 9 میشمارد با هر بار رسیدن به عدد 9 یک پالس بالارونده روی پایه RCO تولید میشود. بنایراین برای شمارش دهگان به این صورت عمل میکنیم:
هر وقت کانتر یکان تا 9 شمرد روی پایه rco پالس بالارونده تولید خواهد شد که این پالس را به عنوان کلاک به کانتر دهگان میدهیم به این ترتیب با رسیدن یکان یه 9 یکی به دهگان اضافه خواهد شد.

اما یک چیز مهم!
میدانیم وقتی شمارش از 00 شروع میشود این شمارش صعودی است یعنی همواره پایه U/D باید 0 باشد و وقتی به 99 رسید و خواست نزولی باشد باید همواره پایه U/D یک منطقی باشد. این چه چیزی را در ذهن می آورد؟
که میخواهیم دو حالت ذخیره شوند! یعنی استفاده از حافظه یعنی فلیپ فلاپ RS
لذا:
زمانی که کل کانتر به 00 برسد باید خروجی فلیپ فلاپ 0 باشد زمانی که به کل کانتر 99 برسد باید خروجی فلیپ فلاپ 1 باشد یعنی دیکد عدد 00 را به پایه R میدهیم و دیکد 99 را به پایه S فلیپ فلاپ میدهیم!
You can see links before reply

ERSA
14-10-2013, 21:24
سلام.
اگر بخوایم این ایسی تا عدد خاص شمارش کنه و بعد ریست شه چیکار باید بکنیم؟

4 بیت خروجی رو با گیت های مختلف وقتی به عدد مورد نظرم میرسن میسنجم اما هر بار به یه مشکل میخوره.مثلا" برای ثانیه شمار ساعت بخوایم تا 59 بره چیکار باید بکنیم؟ من از nand و 2 تا and استفاده کردم که زمانی که خروجیم برابر 6 شد(0110) یه 0 به پایه PL بدم تا عدد 0 رو load کنه(ریست شه).اما نمیشه.راه حل چیست؟

General Tao
15-10-2013, 00:34
با سلام
دوست عزیز شما برای این کار فقط کافیه از یک میکرو AVR ساده که دارای تایمر باشه استفاده کنی
مثلا ATMEGA16 ، بعد باید تنظیمات تایمر 2 میکرو فعال کنی و از یک کریستال با فرکانس f = 32.768 KHz اسفاده کنی
بقیه کارا رو میکرو انجام میده !!!!:wink:
OK????

ERSA
15-10-2013, 20:30
با سلام
دوست عزیز شما برای این کار فقط کافیه از یک میکرو AVR ساده که دارای تایمر باشه استفاده کنی
مثلا ATMEGA16 ، بعد باید تنظیمات تایمر 2 میکرو فعال کنی و از یک کریستال با فرکانس f = 32.768 KHz اسفاده کنی
بقیه کارا رو میکرو انجام میده !!!!:wink:
OK????

درود.ممنون

بله دوست عزیز خودم میدونم میتونم از میکرو استفاده کنم.اما واقعا" به نظر شما برای یه تایمر 0-99 لازمه از یه میکرویی مثل ATMEGA16 استفاده بشه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟(اصلا" میکرو استفاده بشه؟)
وقتی با چند تا گیت و IC میشه اینکارو کرد چرا از میکرو اخه؟

درسته میکرو و برنامه نویسی کار رو راحت کرده ولی همه جا استفاده از میکرو بهترین گزینه نیست.

حتی واسه ساعت با سون سگمنت هم میکرو نمیخواد.چه برسه تایمر 2 رقمی.

کسی راجع به سوالی که تو پست قبل پرسیدم نظری نداره؟

:hi: