PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : مقايسه سرعت پالس با يك مقدار



mehrannohtani
15-07-2015, 14:56
سلام به همه اي دوستان مهندس، يه سيگنال dc دارم كه مدام بين صفر ولت و حداكثر 5 ولت dc تغيير وضعيت مي دهد. مي خواهم سرعت اين نوسان ها را با يك مقدار عددي مقايسه كنم، سرعت نوسان خيلي زياد نيست، مثلا من خودم ولت متر عقربه اي را به سـيم هاي مدارم وصل كردم و مقدار نوسان طوري بود كه عقربه ولت متر تا نزديك 1.5ولت مي رفت و دوباره به مقدار مثلا 0.5 ولت كاهش پيدا مي كرد. و دوباره به مقدار 1.5 ولت افزايش پيدا مي كند و سپس دوباره به مقدار 0.5 ولت كاهش پيدا مي كند. و اين روند مدام تكرار مي شود. نكته اي بسيار مهم اين هست كه اين سيگنال گاهي سرعت نوسان آن افزايش مي يابد، مثلا در حدود 20ميلي ثانيه الي 500 ميلي ثانيه. البته نوسان به لحاظ ولتاژي ممكنه تغيراتي داشته باشه مثلا بين 0.2 ولت الي 3 ولت dc نوسان داشته باشد و يا همان 0.5 ولت الي 1.5 ولتي كه گفتم.اما چيزي كه من مي خواهم اين هست كه سرعت نوسان را با يك عددي مقايسه كنم، كه اگه تغييراتي در سرعت پيش آمد مثلا سرعت نوسان افزايش پيدا كرد نسبت به آن عدد مبناء براي مقايسه ، يك پايه اي ميكرو avr مثلا يك منطقي بشود. دوستان اگه ميشه راهنمايي كنند بايد از كجا شروع كنم، خودم چيزي هاي نوشته ام ... اما كار نميكنه، در واقع به لحاظ زماني نمي دانم دستور مقايسه اش چه جوري ميشه تو برنامه نويسي بيسيك ،ميكرو مورد استفاده من avr مگا 32 است. دوستان اگه ميشه راهنمايي كنند بايد چه كار كنم؟؟ ممنون.

mehrannohtani
15-07-2015, 19:07
لطفا يك نفر راهنمايي كنه بد جوري گرفتارش هستمcry::...ممنون

mehrannohtani
16-07-2015, 10:34
لطفا يك نفر راهنمايي كنه بد جوري گرفتارش هستمcry::...ممنون

alghasi
17-07-2015, 00:58
پیشنهاد بنده:
اول یه فیلتر بالاگذر باید بزنی تا dc رو بگیری.
دوما یه آشکار ساز عبور از صفر بهش اضافه میکنی. بعد با میکرو فرکانسش رو انداره میگیری.
مثلما به اینوسادگی نیست و نویز زیادی داری و هنر خودته که چطوری نویز رو حذف کنی.
همه این کارا هم میتونی نرم افزاری انجام بدی.(فیلتر و عبور از صفر)
چون شکل سیگنال رو خوب ندیدم این راه به ذهنم رسید. شاید راه های دیگه ای هم باشه

mehrannohtani
17-07-2015, 01:37
سلام، ممنون از راهنمايتان، سيگنال كامل dc است، و شدت نوسان طوري نيست كه ارزش فركانس متر داشته باشد، يعني مثلا يك ثانيه ولتاژ داريم
بعد دامنه اي سيگنال كم ميشه تا به يك حدي برسه. مثلا بين 0.5 ولت تا 2 ولت نوسان سيگنال داريم كه با سرعت مثلا 1.5 ثانيه، ولتاژ به حداكثر و حداقل
ميرسه، ( معلوم كه فركانس متر نمي خواهد و البته هميشه اين سرعت ثابت است). حال گاهي سرعت افزايش پيدا مي كند و به جاي اينكه با سرعت
مثلا 1.5 ثانيه بين حداقل و حداكثر نوسان كنه، بين 1 ثانيه نوسان ميكنه، ( نكته نوسان ها در ولتاژ هاي مختلفي انجام مي شود) حال برنامه ام بايد
اين سرعت نوسان كه پايين هم هسته، و البته با ولتاژ هاي مختلف نوسان هم مي كند تشخيص دهد.
نكته : در سيستم من سرعت نوسان ثابت است البته در ولتاژ هاي مختلف و حداكثر 5 ولت منطقي است و سيستم بايد اين سرعت را با يك عدد مقايسه كند. حال اگر اين سرعت تغييري كرد سيستم تشخيص دهد.اين را راهنمايي كنيد لطفا؟

alghasi
17-07-2015, 08:34
اولا وقتی شما سیگنالتون داره نوسان میکنه دیگه dc نیست.
دوما باتوضیحاتی که دادین بازم به تظرم باید همون مراحل طی بشه.
فیلتر بالا گذر و آشکار ساز عبور از صفر برای اینه که سطح ولتاژ داره تغییر میکنه و از اون یه پالس با دامنه ثابت میسازه.
سقمت دومش که تو میکرو میخوای فرکانسشو بخونی شاید اینکه میگی نوساناتش فرکانسش ثابته کارت رو راحت کنه. ولی کلا فرکانسمتر تویه میکرو یه برنامه خیلی راحته.

mehrannohtani
17-07-2015, 13:29
از اين لحاظ ميگم كه سيگنال dc است كه نوسان حداقل ( در بدترين حالت) بين صفر ولت، و حداكثر 5 ولت است. (يعني سطح منفي ندارد)
البته دامنه نوسان (از لحاظ ولتاژي)ممكنه چندين بار تغيير داشته باشه در ولتاژ هاي مختلف. ولي سرعت نوسان ثابت است.
چون ما معمولا مي گويم زماني كه سيگنال بين سطح مثبت و سطح منفي نوسان كند، ان موقع ميگويم سيگنال غير dc است.
برنامه فركانس متر هم چيز خاصي ندارد با يه جستجو در گوگل راحت پيدا ميشه كرد. ( ويا خودمان بنويسيم).
فقط نكته شما منو كمي گيج كرده... چرا آشكار عبور از سطح صفر استفاده كنم؟ آخه ولتاژ من بالاي صفر ولت ممكنه نوسان داشته
باشد و ممكنه در ولتاژ هاي مختلف نوسان را انجام بده. با اين حساب خروجي آشكار ساز سطح صفر همچنان "يك " منطقي از اول
تا آخر باقي مي ماند.
نكته دوم من اين هست كه فركانس من كمتر از 3هرتز است، ( ممكنه 0.25 هرتز باشد)، فركانس متر هايي كه من ديدم
فكر نكنم كمتر از 1 هرتز را نشان دهند؟ ( در اين مورد توضيح دهيد؟ لطفا- ممنون)

alghasi
17-07-2015, 16:55
سیگنالی که شما دارید یک سیگنال متناوب هست که رویه یک ofset سوار شده. وقتی از یک فیلتر بالاگذر عبور میدین قسمت ofset اون حذف میشه. فیلتر بالاگذر میتونه فقط یک خان باشه.
بعد فیلتر حتما سیگنال شما هم مثبت دارد و هم منفی.
برای جبران سطح ولتاژ یک مقایسه کننده نزدیک به صفر میزاریم. شاید هم یه اشمیت تریگر که تو محدوده سیگنال شما جواب بده که نوبز نگیره. کلا به این کار هم آشکار ساز عبور از صفر میگن. خروجی این مدار همیشه بین صفر و یک است و میکرو رو میتونه تحریک کنه.
فرکانس متر هم با تغیر برنامه میتونین به راحتی فرکانسش رو پایین بیارین.