PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : سوال :عمق سنج



sal_64
08-08-2012, 12:29
سلام
این اولین پستم نمیدونم جای درستی مطرحش کردم یا نه! :0013:

داخل سایت چیزی در مورد عمق سنج ندیدم
خواستم بدونم برای سنجش عمق ،سخت افزار خاصی وجود داره ؟
آیا این سخت افزار میتونه عمق سیالات مثل آب هم محاسبه کنه؟
برای محاسبه عمق آب(جاری) در کانالهای بتنی چه پیشنهادی دارید؟
تشکر

esisafa
08-08-2012, 13:19
راه که هست ولی باید کار کنید. مثلا عمق سنج صوتی. با صدا چاه نفت پیدا میکنن دیگه. ولی خوب بحث سر اینه که تحقیق و بررسی کنین تا به نتیجه برسین. مخصوصا وقتی کانال آب جاری داره که بحث پیچیده تر میشه

sal_64
08-08-2012, 14:10
راه که هست ولی باید کار کنید. مثلا عمق سنج صوتی. با صدا چاه نفت پیدا میکنن دیگه. ولی خوب بحث سر اینه که تحقیق و بررسی کنین تا به نتیجه برسین. مخصوصا وقتی کانال آب جاری داره که بحث پیچیده تر میشه
سلام تشکر
من اطلاعات زیادی درباره عمق سنج صوتی ندارم اما ببینید هیچ مانعی در بالای آب وجود نداره و احتمالا با مکانیزیم پیدا کردن نفت متفاوت باشه
یکی از دوستان عنوان میکرد ، سخت افزاری وجود داره که از بالا وارد آب میشه در گام اول بصورت خودکار سطح آب برابر مقدار مرجع (صفر) قرار میده و سپس تا انتها پایین میاد و پس از رسیدن به کف آب ّ،مقدار محاسبه میکنه و بعنوان عمق آب نمایش میده
کسی در این باره اطلاعاتی داره؟
تشکر

M_GH
08-08-2012, 16:05
من میگم اگه یه چیزی مثل شناور های کولر باشه چیز خوبی در میاد
هم ارزونه همم کم دقت نیست

حالا این نظر من بود شاید خوب نباشه!

esisafa
08-08-2012, 16:08
برای آب جاری هم جواب میده. احتمال داره که یک سنسور فشار باشه و با اندازه گرفتن فشار آب عمق رو محاسبه کنه. میدونی که هر چه پایین تر بریم فشار بیشتر میشه

sal_64
08-08-2012, 16:58
من میگم اگه یه چیزی مثل شناور های کولر باشه چیز خوبی در میاد
هم ارزونه همم کم دقت نیست

حالا این نظر من بود شاید خوب نباشه!
تشکر - اما آب جاریست -احتمالا علاوه بر شناور باید استوانه مشبکی هم قرار داد - تا حد امکان نمی خوام سازه ام داخل آب ثابت باشه


برای آب جاری هم جواب میده. احتمال داره که یک سنسور فشار باشه و با اندازه گرفتن فشار آب عمق رو محاسبه کنه. میدونی که هر چه پایین تر بریم فشار بیشتر میشه شاید - اما چطور تشخیص میده به سطح آب برخود کرده و همینطور کی به کف آب رسیده

آیا ارتفاع سنج های srf بدرستی میتونن سطح آب تشخیص بدن(صاف یا مواج) و مقدار فاصله از محل نصب تا سطح آب برگردونن ؟
آیا سخت افزاری وجود داره که بتونه بوسیله امواج (صوت یا نور) عبور کنه و کف سطح تشخیص بده ؟



تشکر

Ma3ood
08-08-2012, 18:45
عمق این اب چقدره از سطح زمین

sal_64
08-08-2012, 19:08
عمق این اب چقدره از سطح زمین
همونطور که در پست اول گفته بودم آب داخل کانالهای بتنی جریان داره
و بین 1 تا 5 متر میتونه متغییر باشه

Ma3ood
08-08-2012, 19:21
همونطور که در پست اول گفته بودم آب داخل کانالهای بتنی جریان داره
و بین 1 تا 5 متر میتونه متغییر باشه

1-روش ارزون میتونه همون استفاده از میله های هادی باشه فکر کنم روششو خودتون بدونید اگه دقت زیاد براتون مهم نیست .

2-روش التراسونیک هم هست برای اب جاری هم جواب میده دقتش قابل قبوله!

3-استفاده از سنسور فشار در ته این کانال که این روش کلا دردسر زیاد داره

sal_64
08-08-2012, 19:44
1-روش ارزون میتونه همون استفاده از میله های هادی باشه فکر کنم روششو خودتون بدونید اگه دقت زیاد براتون مهم نیست .

2-روش التراسونیک هم هست برای اب جاری هم جواب میده دقتش قابل قبوله!

3-استفاده از سنسور فشار در ته این کانال که این روش کلا دردسر زیاد داره
تشکر
روش اول: نه زیاد فقط مطالبی که دوستان داخل انجمن نوشته بودن
روش دوم :یعنی امواج صوتی از آب عبور کرده و به ته کانال برخورد میکنن؟
اگر که نه پس فقط میتونم تشخیص بدم آب در چه ارتفاعی و با فرض ثابت بودن و مشخص بودن ارتفاع کانال با کم کردن این دو عدد از هم عمق آب مشخص میشه ؟ درسته ؟
روش سوم: تا جای ممکن نمیخوام چیزی توی آب بصورت ثابت باقی بمونه

بازم ممنون

Ma3ood
08-08-2012, 23:56
تشکر
روش اول: نه زیاد فقط مطالبی که دوستان داخل انجمن نوشته بودن
روش دوم :یعنی امواج صوتی از آب عبور کرده و به ته کانال برخورد میکنن؟
اگر که نه پس فقط میتونم تشخیص بدم آب در چه ارتفاعی و با فرض ثابت بودن و مشخص بودن ارتفاع کانال با کم کردن این دو عدد از هم عمق آب مشخص میشه ؟ درسته ؟
روش سوم: تا جای ممکن نمیخوام چیزی توی آب بصورت ثابت باقی بمونه

بازم ممنون

روش اول : توی این روش هم روش های زیادیبه کار میبرن اما یه نمونه من میگم
شما مثلا ارتفاع مخزنت 2 متره اونوقت میخواهی با دقت 25 سانتی متر مخزنتو اندازه بگیری
حالا باید 8 تا فلز الومینیوم 5*5 سانت مثلا با یه سیم داخل اب با ارتفاع هایی 25 سانت از هم به قرار بدی و بعدش یه میله 2 متری در 2 سانت را برق دار کنی مثلا 12 ولت دی سی و یا بیشتر و در نزدیکی اون فلز های 5 در 5 قرار بدی مثلا در 5 سانتیشون حالا کار به این صورت میشه که اگه مثلا 8 تا سنسور 1 شد میگی ارتفاع اب 2 متره حالا 4 تاش 1 شد یک متر و هیچکدوم مخزن خالیست و.....
این روش یه کم دردسر داره و نوع های دیگه هم بسته میشه ولی خوبیه این روش دوامشه این جوری ببندی شاید 3 سال و شاید بیشتر بسته به نوع اب (شور - دارای املاح و....) باشه بهت جواب بده.

روش دوم : التراسونیک درسته حدس زدید با ثابت بودن ارتفاع فقط کافیه ارتفاعی که سنسور خونده را از هم کم کنید تا ارتفاع اب به دست بیاد.:wink:

sal_64
10-08-2012, 12:45
روش دوم : التراسونیک درسته حدس زدید با ثابت بودن ارتفاع فقط کافیه ارتفاعی که سنسور خونده را از هم کم کنید تا ارتفاع اب به دست بیاد.:wink:
تشکر
یه سوال دیگه : درباره ضریب دقت و نوع عملکرد این نوع سنسورها اطلاعاتی هم دارید
مثلا اینکه
در سطح مواج هم کارایی 100% حفظ میکنند (موج های ریز یا بزرگ و همینطور منظم ویا نامنظم)؟
و مورد بعد اینکه اگه سطح آب به چیزی آغشته شه مثل روغن، رنگ ، گرد و خاک، براده های براق فلزات روی کارایی اونها تاثیری نمیذاره؟
و همینطور اینکه در رطوبت بالا (شرجی) و همینطور هوای مه آلود چطور؟

بازم تشکر

Ma3ood
10-08-2012, 17:11
ببینید سنسور های التراسونیک من حتی srf02 را برای این کار انتخاب کردم و دقتش بد نبود اما این نوع سنسور ها به دردتون نمی خوره شما باید سنسور ضداب التراسونیک گیر بیارید و با اون کار کنید اگه ارتفاع مخزنتون 1.5 متر بود یه سنسور خوب بهتون معرفی میکردم چون ارتفاعتون زیاده این به کارتون نمیاد
در مورد سطح اب هر چی روش سختر باشه بهتره اب یه مایعی هست که امواج ازش رد میشه خالا اگه روغنی هم بود مشکلی نداره

cmuiran
10-08-2012, 21:22
خواستم بدونم برای سنجش عمق ،سخت افزار خاصی وجود داره ؟
آیا این سخت افزار میتونه عمق سیالات مثل آب هم محاسبه کنه؟
برای محاسبه عمق آب(جاری) در کانالهای بتنی چه پیشنهادی دارید؟
تشکر

سلام :hi:
اقا ما یک پروژه کوچیک داشتیم که قرار بود سطح آب یک ظرف کوچیک اندازه بگیرم
3 روش انجامش دادم
1.یک میله کوچیکی بگیری و درجه بندیش کنی و روی هر درجه یک سنسور حساس به آب بزاری
خوب بود ولی مشکلش اینه که حتما باید بره تو آب که اصلا خوشایند نیس
2.استفاده از سنسورهای شارپ بود مثلا GP2D... این روش چون سرعت خط زیاد بود روی آبی که تو ظرف بود موج مینداخت و این موج باعث میشده که خطا زیادی داشته باشه تو اندازه گیری برای همین بازه تغییرات کمی داشت
3.استفاده از التراسونیک بود و آخر هم التراسونیک به دردم خورد
مدلی که استفاده کردم srf02 بود خیلی راحت با اون موج های هم که داشت میتونستم اندازه بگیرم
در زمن من سنسور بالای مخزن گذاشتم !!
جمع بندی :التراسونیک خوب است ! :mrgreen:

cmuiran
10-08-2012, 21:25
راستی یک سنسور تو roboeq هست من خیلی دوست داشتم ازش تست بگیرم
تو سایت گفته که سنسور صنعتی اندازه گیری سطح مایعات
نمیدونم چقدر صحت داره ،میخواستم بگیرم ولی موجود نبود ولی الان اورده
You can see links before reply

Ma3ood
10-08-2012, 23:04
راستی یک سنسور تو roboeq هست من خیلی دوست داشتم ازش تست بگیرم
تو سایت گفته که سنسور صنعتی اندازه گیری سطح مایعات
نمیدونم چقدر صحت داره ،میخواستم بگیرم ولی موجود نبود ولی الان اورده
You can see links before reply



سنسور تشخیص سطح مایعات که در بالای تانک یا مخزن نسب می شود و وقتی که آبه به بالای مخزن رسید کلید آن باز می شود و شیر الکتریکی را می بندد یا الارم را روشن می کند



توضیحش که زیاد خوشایند نیست
منهم از سنسور srf02 و اینا جواب گرفتم ولی اصلا برای چنین فضاهایی مناسب نیست و عمرش بسیار کوتاهه چون در برابر رطوبت اصلا مقاوم نیست :0013:

sal_64
11-08-2012, 14:58
واقعا از همفکریتون ممنونم

اگه ارتفاع مخزنتون 1.5 متر بود یه سنسور خوب بهتون معرفی میکردم چون ارتفاعتون زیاده این به کارتون نمیاد
در مورد سطح اب هر چی روش سختر باشه بهتره اب یه مایعی هست که امواج ازش رد میشه خالا اگه روغنی هم بود مشکلی نداره

میدونید این سنسور در فضای باز و بالای مسیر آب ، پس باید چیز محکم و جونداری باشه و رطوبت نتونه به این زودیا خرابش کنه
برای 1.5 متر شما چیو تجویز میکنین؟
پیش فرض اینه که آب زلال ،حالا شاید شاید شاید هرزگاهی سطحش گل آلود هم بشه
یعنی امواج این سنسورها به داخل آب زلال نفوذ میکنه ، اگر جواب مثبت میدونید چقد (چند سانتی متر) ؟


جمع بندی :التراسونیک خوب است ! تجربه استفاده از این سنسور در فضای باز ، نوسان دمای زیاد و رطوبت بالا هم داشتین؟


بدلیل اینکه فرستنده گیرنده امواج صوتی ، پس قاعدتا نمیشه ایزولش کرد، درسته؟

تشکر

alghasi
11-08-2012, 15:12
سلام دوستان.
منم یه کارایی انجتم دادم تو این زمینه.
بنظر من 2 روش دارید نخواید چیزی داخل آب بره. البت اینا صنعتی هستند و میتونید بخرید.
1. همون التراسونیک هست که منم الان کارام همینه. نگران این که امواج از سطح آب رد بشه و به کف برسه و برگرده نباشید که مجینگ آکوستیکیش خیلی ضعیفه و در عمل ناچیزه. در صورتی که آب خیلی مواج نباشه خوب عمل میکنه و در حالتی که آب مواج باشه با میان گیری جواب های نسبتا خوبی میده. وقتی میخوای آب یه نقطه مواج رو اندازه بگیری میان آب رو داخل یه لوله عمودی یا مخزن کناری هدایت میکنن تا موجش کمتر بشه بعد بخونن.
من طول اجسام رو با دقت صدم میلی متر دارم با التراسونیک اندازه میگیرم. نمونه مشابه چیزی که میخوای رو تویه همدان بستم . سنسور اگه ایرانی بخوای حدود 300 تا 400 هست و ضد آب خارجیش حدود 1.300 قبل عید خریدم.

راه دوم که به درد شما نمی خوره اما تو حوزه نفت و صنعت خیلی کاربرد داره روش های هسته ایه. که ارتفاع سنج، ذخامت سنج ، چگالی سنج و ... داره . هم گرون تره و هم مواد رادیو اکتیو داره. بحثش مفصله.

alghasi
11-08-2012, 15:12
سلام دوستان.
منم یه کارایی انجتم دادم تو این زمینه.
بنظر من 2 روش دارید نخواید چیزی داخل آب بره. البت اینا صنعتی هستند و میتونید بخرید.
1. همون التراسونیک هست که منم الان کارام همینه. نگران این که امواج از سطح آب رد بشه و به کف برسه و برگرده نباشید که مجینگ آکوستیکیش خیلی ضعیفه و در عمل ناچیزه. در صورتی که آب خیلی مواج نباشه خوب عمل میکنه و در حالتی که آب مواج باشه با میان گیری جواب های نسبتا خوبی میده. وقتی میخوای آب یه نقطه مواج رو اندازه بگیری میان آب رو داخل یه لوله عمودی یا مخزن کناری هدایت میکنن تا موجش کمتر بشه بعد بخونن.
من طول اجسام رو با دقت صدم میلی متر دارم با التراسونیک اندازه میگیرم. نمونه مشابه چیزی که میخوای رو تویه همدان بستم . سنسور اگه ایرانی بخوای حدود 300 تا 400 هست و ضد آب خارجیش حدود 1.300 قبل عید خریدم.

راه دوم که به درد شما نمی خوره اما تو حوزه نفت و صنعت خیلی کاربرد داره روش های هسته ایه. که ارتفاع سنج، ذخامت سنج ، چگالی سنج و ... داره . هم گرون تره و هم مواد رادیو اکتیو داره. بحثش مفصله.

Ma3ood
11-08-2012, 16:26
اگه برای ارتفاع 1.5 متر میخوای از سنسور های التراسونیکی که در ماشین ها که به سنسور دنده عقب معروف شدن را بگیر ضداب و نیمه صنعتی و قیمت مناسب

sal_64
12-08-2012, 09:50
سلام دوستان.
. سنسور اگه ایرانی بخوای حدود 300 تا 400 هست و ضد آب خارجیش حدود 1.300 قبل عید خریدم.

.
سلام
300 هزار تومن ؟!!!!!!! :(
از کجا میشه تهیه کرد، گارانتی هم داره ؟!


اگه برای ارتفاع 1.5 متر میخوای از سنسور های التراسونیکی که در ماشین ها که به سنسور دنده عقب معروف شدن را بگیر ضداب و نیمه صنعتی و قیمت مناسب

تشکر
درباره قیمتش و نحوه تهیه اش هم چیزی میدونین ؟

Ma3ood
12-08-2012, 10:32
سلام
300 هزار تومن ؟!!!!!!! :(
از کجا میشه تهیه کرد، گارانتی هم داره ؟!
تشکر
درباره قیمتش و نحوه تهیه اش هم چیزی میدونین ؟
ابن لینکو نیگاه کنید (You can see links before reply) برای سنسور صنعتی

و در مورد دومی
دقیق نه ولی یه خورده بد گیر میاد باید برین خیابان جمهوری و پاساژها را بگردید چون این سنسور هم چینی هست و مثل سنسور های دیگه اسم درست و حسابی نداره

cmuiran
12-08-2012, 10:36
تجربه استفاده از این سنسور در فضای باز ، نوسان دمای زیاد و رطوبت بالا هم داشتین؟
بدلیل اینکه فرستنده گیرنده امواج صوتی ، پس قاعدتا نمیشه ایزولش کرد، درسته؟


نوسان دما و رطوبت 100% تاثیر داره به قول بچه ها هرچی پول بدی آش میخوری ، مهندس التراسونیک زد آب هم هست که فرکانس فرق داره و برای زیردریایی ها استفاده میشه
تو سایت رو بو ای کیو التراسونیک هست دید ی؟؟؟
چطوره ؟؟؟
به نظرم چیزه بدی نست !(چون نوشته مخصوص این کار)