NOTICE توجه: این یک موضوع قدیمی است که آخرین پست ارسالی آن مربوط به 3154 روز قبل است . لطفا فقط پاسخ ها ، سوالات و درخواست های 100 درصد مرتبط را به آن ارسال کنید و برای درخواست ها و سوالات جدید موضوع جدیدی را ایجاد کنید
نمایش نتایج: از 1 به 3 از 3

موضوع: چگونه با تایمر ها فرکانس متر بسازیم ؟

  1. #1
    کاربر علاقه مند
    تاریخ عضویت
    Jun 2010
    نوشته ها
    50
    تشکر
    16
    تشکر شده 12 بار در 12 پست

    پیش فرض چگونه با تایمر ها فرکانس متر بسازیم ؟

    سلام بچه ها چجوری با تایمر های میکروکنترلر و کانترهاش فرکانس متر بسازیم ؟یه مداری که فرکانس ورودیو اندازه بگیره ؟

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    تاریخ عضویت
    Always
    نوشته ها
    Many
     

  3. #2
    کاربر دائمی
    تاریخ عضویت
    Jun 2009
    نام
    روح الله خرم بخت
    نوشته ها
    403
    تشکر
    456
    تشکر شده 591 بار در 214 پست

    پیش فرض

    برای این کار دو راه وجود داره ، استفاده از تایمر توی مد کپچر و استفاده از تایمر توی مد کانتر . توی مد کانتر ما میایم تایمر رو روی مد کانتر فعال کرده و فرکانسمون رو به پایه ی tX خارجی اون کانتر اعمال میکنیم . بعدش بسته به فرکانس میایم یه تاخیر ایجاد میکنیم . مثلا 100 میلی ثانیه . در ضمن وقفه ی سر ریز تایمر رو هم فعال میکنیم و توی روتین اون تعداد سر ریزها رو توی یه متغیر n ذخیره میکنیم . خوب بعد از 100 میلی ثانیه اگه قبل از شروع اندازه گیری مقدار tcnt رو برابر 0 قرار داده باشیم فرکانسمون خواهد بود :
    tcnt+n*256)*10)
    البته این 256 برای حالتی هست که ما از تایمر 8 بیتی استفاده میکنیم . در غیر این صورت این مقدار برابر حد اکثر مقدار کانتر به علاوه ی 1 خواهد بود .
    روش دوم استفاده از تایمر کانتری هست که قابلیت کپچر داشته باشه . توی این حالت بعد از قرار دادن تایمر توی حالت کپچر اون رو تنظیم میکنیم تا در هر لبه ی بالا رونده کپچر انجام بشه . بعد تفاوت این دو مقدار ضرب در دوره ی کلاک تایمر میشه دوره ی موج مورد اندازه گیری .
    برای این مورد من یه پروژه ی سنسور رنگ ضمیمه میکنم که برای تعیین فرکانس خروجی سنسور اومدم از این مد استفاده کردم .
    فايل هاي پيوست شده فايل هاي پيوست شده

  4. #3
    کاربر علاقه مند
    تاریخ عضویت
    Jun 2010
    نوشته ها
    50
    تشکر
    16
    تشکر شده 12 بار در 12 پست

    پیش فرض

    اینو هم دو قسمتی که پایین لیبل هست و بعد از سرریزی میفته روشو توضیح بده
    $regfile = "m32def.dat"
    $crystal = 8000000
    '----------
    Config Lcd = 16 * 2
    Config Lcdpin = Pin , Rs = Portc.7 , E = Portc.6 , Db4 = Porta.2 , Db5 = _
    Porta.3 , Db6 = Porta.4 , Db7 = Porta.5
    Cursor Off
    '-----------
    Config Timer1 = Counter , Edge = Rising
    Ddrb.1 = 0
    Portb.1 = 1
    '-------
    Config Timer0 = Timer , Prescale = 1024
    '---------------
    Enable Timer1
    Enable Timer0
    Enable Interrupts
    '---------------------
    On Ovf1 Pulse_counter
    On Ovf0 Yazdkit
    '-------------------
    Dim A As Long , B As Byte , I As Long
    B = 0
    '----------------------------
    Cls
    Locate 1 , 1
    Lcd "Frequency meter"
    Locate 2 , 1
    Lcd "mortezamoj"
    Wait 5
    Cls
    '-----------------------
    Start Timer0
    '------------
    Do
    Loop
    End 'end program

    Yazdkit:
    Incr I
    If I > 30 Then
    Stop Timer0
    Cls
    Home
    A = B * 65536
    A = A + Counter1
    Lcd "frequency:"
    Locate 2 , 1
    Lcd A ; " HZ"
    B = 0
    I = 0
    Counter1 = 0
    Start Timer0
    End If
    Return
    'Pulse_counter:
    Incr B
    Counter1 = 0
    Return

موضوعات مشابه

  1. ماژول های زیگبی
    توسط soodi در انجمن ماژول ها و دستگاه های مخابراتی
    پاسخ: 23
    آخرين نوشته: 04-06-2016, 23:06
  2. بهترین قطعه جایگزین رله
    توسط sobhan537 در انجمن الكترونيك قدرت
    پاسخ: 12
    آخرين نوشته: 04-12-2013, 16:08
  3. تهیه ربات هوشمند با کمترین هزینه
    توسط رهتازالکترونیک در انجمن مفاهیم اولیه در رباتیک
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 16-08-2010, 23:18
  4. چرا نباید در پمپ بنزین با موبایل حرف زد؟
    توسط arsalan681 در انجمن مخابرات
    پاسخ: 2
    آخرين نوشته: 28-05-2010, 01:25
  5. شبیه ساز plc های زیمنس
    توسط 1nafar در انجمن کنترل هوشمند و plc
    پاسخ: 1
    آخرين نوشته: 21-08-2009, 06:41

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •